Kleine veranderingen in huis een nieuwe woonstijl

Kleine veranderingen in huis een nieuwe woonstijl

Een huis is nooit af. Bij mij in ieder geval niet. Toen wij 3,5 jaar geleden in onze nieuwbouwwoning kwamen wonen was ik gek op de Scandinavische stijl en koos ik voor een rustige basis.

Ilse van Elleswijk is interieurblogger (www.interiortwin.com) en stylist. In deze blog deelt ze met ons hoe je met kleine veranderingen makkelijk een nieuwe woonstijl kan creëren.

Een huis is nooit af. Bij mij in ieder geval niet. Toen wij 3,5 jaar geleden in onze nieuwbouwwoning kwamen wonen was ik gek op de Scandinavische stijl en koos ik voor een rustige basis. De Scandinavische woonstijl is nog steeds één van mijn favorieten, maar inmiddels ben ik ook gek op de wat stoerdere industriële stijl. Ook de eclectische woonstijl vind ik prachtig. Heel mijn interieur omgooien is veel te duur, maar met wat kleine veranderingen creëer ik toch een nieuwe woonstijl. Ik vertel je graag hoe ik dat aanpak.

Met de verfkwast aan de slag

Ik gaf het al aan: ik wil niet elke keer veel geld uitgeven aan een nieuw interieur. Gelukkig heb ik een schuur vol verfpotten. Nu ik van Scandinavisch naar industrieel aan het switchen ben veranderen steeds meer meubels van wit naar zwart of een vergrijsde donkere tint. Een makkelijke budgetoplossing voor een nieuwe woonstijl!

Nieuwe greepjes op de kasten

Nog een makkelijke manier om van stijl te veranderen: verander de greepjes van je kasten eens. Je zult zien wat voor impact dit heeft. Zo knapte ik een oud bureau van Marktplaats op met een likje verf en leren greepjes en past hij weer perfect in het interieur.

Decoratie aan de muur

Bij de Scandinavische stijl is minimalisme het uitgangspunt, maar bij de eclectische stijl mag het allemaal wat voller. Inmiddels hangen mijn muren vol met kapstokken en planken met stoere plankdragers. Aan de kapstokken kan ik mooie decoratie ophangen en de planken staan vol met planten en mijn favoriete decoratie.

Zoals je ziet hoef je echt niet heel je interieur overhoop te gooien om van woonstijl te veranderen. Op InteriorTwin vind je nog veel meer wooninspiratie: van interieurtips, trends, binnenkijkers tot DIY. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »